Haal je blender maar boven want dit is weer een pak makkelijker dan je de machine het werk laat doen. Doe alle ingrediënten – behalve het ijs (!) – in de  blender en mix het geheel.

Vul een aantal leuke glazen met ijsblokjes en verdeel je mengsel over de glazen door het er rustig in uit te gieten.

Garneer je glas nog met een muntblaadje en een aardbeitje op de rand. Nog een leuk herbruikbaar of papieren rietje erin en je bent klaar voor de zomer!

Ingredienten :

  • 250 gr aardbeien uit de streek
  • 150 ml vlierbloesemsiroop (JB)
  • 200 ml  bruisend water uit de streek
  • enkele ijsblokjes
  • enkele muntblaadjes

Enkele andere straffe recepten

Frozen gin & strawberry daiquiri

Neem een blender of mixer bij de hand en doe er alvast het crushed ice in.  Spoel de aardbeien kort even onder zacht stromend water, ontdoe ze van hun kroontje en doe ze samen met de gin en munt-limoen Siro’nade i...
Aan de slag

Frozen popsicles met verse aardbeien

Wat is het? Zo’n frozen popsicle is niets minder dan een vormpje dat je kan vullen naar je eigen smaak en daarna laat je de diepvriezer zijn werk doen. Eens alles bevroren en uitgehard is, kan je de lolly uit zijn vorm...
Aan de slag

Mocktail met vlierbloesem en aardbei

Haal je blender maar boven want dit is weer een pak makkelijker dan je de machine het werk laat doen. Doe alle ingrediënten – behalve het ijs (!) – in de  blender en mix het geheel. Vul een aantal leuke...
Aan de slag

Strawberry basil gin

Haal je cocktailshaker, maar boven als je er eentje hebt! Plet met een stamper 2 aardbeien – ontdaan van het kroontje – in de shaker. Voeg er de gin en munt-limoen Siro’nade bij (hier kan je ook werken met ...
Aan de slag