De mosterd is een eerder zachte mosterd, hoofdzakelijk gemaakt van geel mosterdzaad – afkomstig uit Hongarije en nu ook uit Canada – dat wordt aangekocht op de internationale markt.Wij maken mosterd sinds 1924 = 90 jaar. Als merknaam werd “DE STER” gekozen en Eugène Vanderwegen kreeg de bijnaam “Jeinke Mosterd”. Na de oorlog werd de mosterd afgevuld in glazen bokaaltjes, met terugname van leeggoed. Later volgde verloren verpakking in glazen met geel en blauw gekleurde voet (kappers). Inmiddels was René zijn vader opgevolgd en om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, werd geïnvesteerd in een andere machine die in het Antwerpse bij een oude mosterdmaker tweedehands werd aangekocht. Een gigantische machine, eigenlijk drie molens die trapsgewijze zijn opgesteld, waarmee men niet alleen een grotere hoeveelheid mosterd kon produceren maar die het werk ook heel wat lichter maakte. In ’89 brengt Luc Vanderwegen, als derde generatie de mosterdmakerij onder in een gloednieuw complex op het industrieterrein te Lubbeek. De oude mosterdmolen, waarop men terecht trots is, blijft nog steeds het hart van de mosterdmakerij, in schril contrast met de moderne afvulinstallatie die is geïnstalleerd in het nieuwe bedrijf.