• Melkconfituur: 
    • Laat de melk en de suiker op een klein vuurtje langzaam ( +/- 4 u)  inkoken tot confituur.

  • Ijs:
    • Kook de melk en de room op samen met de cacao en de koffieboontjes, laat de bierpralines hierin smelten. 
    • Laat alles even trekken en afkoelen. Zeef het mengsel.
    • Klop de eidooiers en de suiker samen op (en ruban).
    • Giet de melkmassa op de ei/suiker-mengeling en zet even terug op het vuur. Laat het een beetje indikken.
    • Laat afkoelen en draai het ijs af in een ijsmachine.

  • Crumble:
    • Meng alle droge ingrediënten, smelt de boter en voeg het toe aan het droge mengsel.
    • Alles goed mengen en dun op een bakpapier uitstrijken.
    • Gedurende  +/- 10 minuten afbakken op 170°C in de oven.
    • Laten afkoelen en vermalen in de keukenrobot tot poeder.

  • Afwerken met een takje munt en wat gehakte pindanootjes.
  • Serveer met een kopje streekkoffie.

Ingredienten :

Voor de melkconfituur:

  • 100 ml rauwe hoevemelk
  • 50 gr suiker

 

Voor het ijs:

  • 8 eidooiers van hoeve-eitjes
  • 150 gr suiker
  • 100 gr bierpralines
  • 15 gr cacao
  • 4 koffiebonen van de streek
  • 800 ml volle melk uit de streek
  • 200 ml volle room

 

Voor de crumble:

  • 115 gr hoeveboter
  • 150 gr suiker
  • 150 gr bloem uit de streek
  • 25 gr streekkoffie (gemalen)
  • 5 gr cacao
  • 3 gr zout

 

Als garnituur:

  • 4 takjes verse munt
  • gehakte pindanootjes

Enkele andere straffe recepten