‘Exclusief en vers hoevevlees, met karakter gekweekt’, daar staat Bief Exclusief voor. Vers, lokaal en met een knipoog is al jaren het devies van landbouwer en zelfverklaard ‘Baas van het Bief’, Maarten Van Schoonbeek. Zo werkt hij al jaren samen met dezelfde partners voor de aankoop, verkoop en toelevering. Dat genereert transparantie maar ook een vertrouwensband. Maar het is vooral met de voeding dat Maarten het verschil maakt in smaak en kwaliteit van zijn Belgisch witblauw. Het samenstellen van het dieet van de runderen gebeurt steeds in samenspraak met externe voedingsadviseurs. In hoofdzaak gebruiken ze daarvoor bovendien eigen geteelde grondstoffen. Er zijn maar weinig bedrijven gespecialiseerd in het ‘afmesten’ van stieren, zoals dit in vakjargon heet. Het vraagt namelijk een zeer specifieke aanpak waarin vooral ervaring de doorslag geeft. Maarten is dan ook blij en trots dat hij zijn producten nu ook zelf aan zijn klanten kan aanbieden. Hij selecteert uit de kudde de allerbeste runderen zodat zijn klanten zeker zijn dat ze kunnen genieten van een stuk vlees van topkwaliteit. Maar let wel, het blijf exclusief. Je schrijft je dus beter in op zijn website om op de hoogte gehouden te worden wanneer er een rund slachtrijp is om één van zijn heerlijke vleespakketten te bestellen.